Art Clay Copper 50g ACS

  • Beschrijving

Art Clay Copper is eenvoudig te kneden, modelleren en af te bakken in een brandoven.

Afbakken in actieve kool of vezeldoek.

De stappen voor het maken van creaties met deze koperklei zijn hetzelfde als met zilverklei, echter moet daar een extra stap aan worden toegevoegd: het behandelen van de geoxideerde laag.
Anders dan bij zilverklei reageert koperklei op zuurstof in de lucht en ontstaat er een bruin-zwarte laag op de koperklei.

 

Deze klei wordt in een voorverwarmde oven afgebakken. Nadat het in de oven is geplaatst wacht u tot de oven de target temperatuur aangeeft, vanaf nu timed u 30 minuten. Om de oxidatie laag te reduceren kunt u het werkstuk bedekken met active kool. Als de afbaktijd erop zit is het belangrijk dat u snel werkt.

 

Houd een grote metalen bak met koud water onder de ovendeur en open snel de deur en gooi zo snel mogelijk het werkstuk in het koude water om zo min mogelijk oxidatie te krijgen (samen met de active kool als u deze hebt gebruikt). Verder kunt u het werkstuk met een zuurbad verder ontdoen van de oxide laag.

 

De verpakking bevat 50 gram koperklei.

Werkwijze koper klei

Let op in combinatie met zilver kunt u het beste eerst de koperklei bakken, daarna pas verwerken met zilverklei en afbakken.

Art Clay Silver
Price drop
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten