Spuitklei 5g zonder nozzel Art Clay Silver

  • Beschrijving

Spuitklei 5g zonder nozzel Art Clay Silver is een iets meer vloeibare zilverklei, De spuitklei kan oa. gebruikt worden op houtklei voor holle sieraden of om fijne lijntjes aan te brengen. De klei is tevens erg prettig om fournituren op hun plek vast te zetten.

Zonder spuitmondje

De zilverklei spuitklei van Art Clay Silver is gemaakt met 99,9% puur zilver, ook wel fijnzilver genoemd.
Deze zilverklei spuit heeft geen spuitmondje en kan als navulling gebruikt worden voor als u al een spuitmondje heeft.

In een spuit zit verdunde klei die zijn vorm behoud als hij is opgespoten. Er passen verschillende spuitmondjes op. Er kunnen holle vormen, lijnen en decoraties mee gemaakt worden, ook kunt u er fournituren mee vastzetten en reparaties mee uitvoeren.

De spuitklei is voornamelijk bedoeld om holle vormen te maken op houtklei of om een zeer open structuur te maken. De spuitklei is ook zeer handig om snel stenen te zetten, spuit een klein bolletje ter grote van de steen op uw werkstuk en druk uw zirconia direct in het midden van het bolletje en duw het zo ver dat de randen in de klei vast komen te zitten. Ook voor het vastzetten van zilveren fournituren kunt u gebruik maken van de spuitpasta of voor het repareren van diepere schuurtjes ed.


De krimp van de zilverklei komt op ongeveer 9% tijdens het bakken.
Verhitten vanaf 650 °C. Dit betekent dat de gedroogde spuitklei ook verhit kan worden met een gasbrander of op een gasfornuis. De ideale afbaktemperatuur ligt echter tussen de 800 en 900°C.


De klei droogt aan de lucht, daar moet u rekening mee houden tijdens het werken, let op dat de punt van uw spuitmondje niet uitdroogt, leg de spuit tijdens gebruik in uw waterbakje.

Tip: Bewaren van de spuit gaat simpel in de eigen verpakking, haal de beschrijving eruit en wikkel de spuit in huishoudfolie zodat de punt niet kan uitdrogen, wikkel er een vochtig (babylotion) doekje omheen zodat vocht gereguleerd blijft en sluit de verpakking goed af.


Lees onze Zilverklei vraagbaak voor meer uitleg over zilverklei.


 

Art Clay Silver
4582267835718
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten