Zilverklei 50 gram Art Clay Silver (2x25g)

  • Beschrijving

Een pakje van 50 gram Art Clay Silver. Deze klei heeft een langdurige verwerkbaarheid en zachte textuur. In deze verpakking zit 2x 25 gram. Het zakje bevat tevens een handige sluitstrip voor het bewaren van uw klei. Wikkel de klei in een stukje huishoudfolie en plaats het met een vochtig doekje in deze verpakking terug.

De regular zilverklei 650 van Art Clay Silver is gemaakt met 99% puur zilver, bindmiddel en water. Na het bakken is er een zuiverheid van 99,9% zilver en kan in Nederland gekeurd worden als 925.

De klei droogt aan de lucht, daar moet u rekening mee houden tijdens het werken. Zorg ervoor dat uw restjes klei niet uitdrogen tijdens het werken met de klei.
 
Vormfase
De klei kan prima verwerkt worden met vormgereedschappen en materialen die geschikt zijn voor het werken met diverse soorten klei. Maar ook allerhande andere gereedschappen kunnen van pas komen, de enige regel is dat u uit moet kijken met roest daar dit vlekken kan veroorzaken op uw zilver.
De klei kan rechtstreeks uit de verpakking worden gebruikt. Echter als de klei aan uw handen plakt, pas uw werkwijze hier dan op aan, gebruik dan een klein beetje olijfolie, slik balm of siliconenspray op uw handen en gereedschap. Is de klei wat droger voeg dan een of enkele druppels gedestilleerd water toe en kneed het door in wat folie.
 
Droogfase
De klei is licht grijs van kleur. De droogtijd (10g 1mm dik) is 24 uur aan de lucht, 20 minuten met de föhn of 10 minuten op 100°C in de huishoudoven. Gebruik een spiegeltje om de klei te controleren. (leg uw warme werkstuk op een spiegel, slaat er damp neer op de spiegel dan is het niet droog)

De klei voelt na het drogen enigszins leerachtig aan, u kunt de klei en/of onderdelen aan elkaar bevestigen of repareren door pasta te gebruiken of te maken van een restje van de zilverklei. U kunt met een scherp voorwerp de droge klei graveren en bewerken. De krimp is circa 9%. Vooral met ringen moet hier rekening mee gehouden worden, een ring zal ongeveer 4 tot 5 Japanse maten krimpen (overige maten vind u in de ringmaten tabel). Schuren en vijlen is makkelijker in de droge fase omdat het zilver zedelijk hard  is na het afbakken.
 
Afbakfase
De Zilverklei regular is open af te bakken in de oven, de klei kan direct op een vezelplaat of rooster in de voorverwarmde oven gestoken worden. Voor ondersteuning van een vorm kan er vezeldoek of vezelpapier gebruikt worden. Ook de granulaat kan gebruikt worden om kwetsbare sieraden te ondersteunen. Kleine zirconia’s (t/m 6mm) kunnen ook direct in een hete oven. Bij twijfel kunt u beter van koud opstoken en laten afkoelen tot kamertemperatuur.
 
Art Clay Silver Regular 650 kan ook afgebakken worden op een speciaal rooster op uw gasfornuis of met een micro torch. Hier vind u er een video over.

Het gebruik van glas of keramiek, aardewerk of porselein vereist een koude oven en een aangepaste stookcurve.
 
Afwerkfase
De kleur na het bakken is wit (dit is de kristallijne structuur van fijnzilver). Gebruik een polijstborstel om het oppervlak zilver te maken. Gebruik de polijst sponsjes voor verdere afwerking. Of voor meer gemak is het gebruik van de habras schuurschijfjes geen overbodige luxe. Met polijstpasta kunt u de zilverklei tot hoogglans afwerken. De Art Clay Silver regular heeft een mooi heldere  zilverkleur.
 
De Art Clay Silver regular 650  is verkrijgbaar in verpakkingen van 7, 10, 20 en 50 gram, 10 en 20 gram pasta en 5 en 10 gram seringen pasta (spuit) met of zonder spuitmondjes.
 
Lees onze Zilverklei vraagbaak voor meer uitleg over zilverklei.

Art Clay Silver
4582267835688
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel