Metalen ringenstok met diverse maat aanduidingen

  • Beschrijving

Metalen ringenstok (tribulet) oa voor rond maken van uw afgebakken zilveren ring.

Deze massief metalen ringenstok met oa. Europese maten is geschikt om de ringmaat te controleren na het bakken van uw zilverklei. Tevens kunt u op deze metalen ringenstok een ring weer rond kloppen met een kunststof hamer wanneer deze zijn ronde vorm is verloren en kan de ring groter worden geklopt.

TIP: Plaats de juiste ringmaat op de mandrel. Plak een stuk papiertape langs de ring (aan de kant van het handvat) om de mandrel. Nu doet u de ring op de stok die groter geslagen moet worden. Gebruik een rubber hamer en gloei regelmatig het zilver opnieuw uit om breuk te voorkomen. Tik op de ring schuin omlaag richting het handvat tot aan de tape. Op deze manier maakt het niet uit of u een Japanse ringen bos gebruikt of een Europese omdat u de ringen bos gebruikt om de maat aan te geven, daardoor heeft u altijd je juiste maat.

Let er echter wel op dat als een zilverklei ring veel groter moet worden dan hij is, dat de ring tussen het kloppen door opnieuw moet worden uitgegloeid anders kan de ring breken. Sla niet op eventuele stenen, de naad of dunne elementen. 
- Voor een mooi hamerslag effect kan er een ciseleer hamer gebruikt worden.
- Het gebruik van een metalen hamer zal het zilver veel sneller vergroten dan een rubber of kunststof hamer.

Deze stok kan ook gebruikt worden voor het opmeten van de ringmaat van een eigen ring van uw klant.


Maat verdeling:
1,5-15 US
13-24 MM
1-38  No
41-76 U

Tribulet rond 230 X 24-13 X MM

Ringmaten berekenen

Z-klei
EU
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel