Zilverklei Pasta 10 gram Art Clay Silver

  • Beschrijving

De zilverklei pasta 10 gram van Art Clay Silver is gemaakt met 99,9% puur zilver, ook wel fijnzilver genoemd. Het wordt oa. gebruikt voor structuur, reparatie, verbinden van zowel zachte als gedroogde klei en afgebakken zilverklei. De klei kan uitdrogen na openen, voeg een paar druppels gedestilleerd water toe zodat de pasta weer zacht wordt.

Met deze nieuwe pasta kan je de volgende materialen samen afbakken;
-
reeds gebakken zilver,
- gedroogde klei en gebakken zilver,
- fijnzilveren fournituren op
gebakken zilver.

De zilverklei pasta droogt aan de lucht, daar moet u rekening mee houden tijdens het werken. Zorg ervoor dat uw potje zilverklei pasta niet uitdroogt tijdens het werken met de klei door de deksel telkens terug te plaatsen is uw pasta uitgedroogd voeg er dan een aantal druppels gedestilleerd water aan toe en roer het goed door zodra dit mogelijk is.

De samenstelling van de nieuwe pasta is 90% zilver en 10% bindmateriaal en water, bij de vorige variant was dat 80% om 20%. Stop geen restjes zilverklei of zilverklei vijlsel meer in uw potje daar deze minder zilver tot verhouding van het bindmiddel bevat (80/20).

De pasta is ook geschikt om structuur aan te brengen dmv een penseel of om een afdruk van een echt blad te maken (breng 12 lagen aan op de achterzijde, de eerste laag verdunnen en tussen elke laag goed drogen, minimaal 12 lagen).

De krimp van de zilverklei komt op ongeveer 9% tijdens het bakken. Zorg altijd dat u uw werkstuk opnieuw laat drogen zodra er iets met vocht is toegevoegd zoals bv.de pasta.
Verhitting vanaf 650 °C. Duur van verhitting is afhankelijk van de gekozen verhittingsbron. Ideale afbak temperatuur is tussen 800 en 900°C

Lees onze Zilverklei vraagbaak voor meer uitleg over zilverklei.

Het potje waarin de pasta zit kan het ook per briefpost verzonden worden (het kartonnen doosje met handleiding sturen plat mee).

Art Clay Silver
4582267836661
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel