Keum-boo Goudfolie ACS

  • Beschrijving

Goudfolie voor de keumbu (Keum-boo) techniek (fusen van goudfolie en zilver) 3,5x5cm.

Deze folie gemaakt van 24K echt goud is speciaal ontwikkeld voor een Koriaanse techniek genaamd Keumbu of Keum boo. Het verwerken van een laagje goud op zilver dmv  goudfolie.

Er kunnen meerdere lagen aangebracht worden voor een diepere kleur en kleine oneffenheden kunnen zo bijgewerkt worden.

Knip de vorm die u wenst tussen een stukje dubbelgevouwen papier. Gezien de fragiliteit heet u dan minder kans op scheurtjes. U kunt ook papierponsjes gebruiken.

Keumboo of keumbu vind al plaats in een groot temperatuur bereik. Al vanaf +-340°C, hierdoor is het mogelijk om op verschillende temperaturen keumboo aan te brengen. De ideale temperatuur om mee te beginnen ligt echter rond 400-450°C op deze temperatuur begint het goud te plakken aan het zilver.
Het fijngoud en fijnzilver wisselen hun moleculen uit, hierdoor hecht het goud onder lichte druk als vanzelf aan het zilver.

NOTIFICATIE:
Sterling zilver zal meerdere malen verhit (tot gruisbruin) en afgekookt moeten worden om de koper te verwijderen uit de bovenste laag. Hierdoor ontstaat er een laagje fijnzilver waar op gewerkt kan worden. Als het zilver niet meer verkleurd tijdens het verhitten bent u klaar om aan de slag te gaan.

 

Keum-boo op een kookplaat:
Leg een plaat metaal op de kookplaat om deze op temperatuur te brengen. Leg de vorm goudfolie op uw zilver en "plak" deze eventueel vast met wat spuug zodat het niet wegwaait. Leg het werkstuk op het metalen plaatje. Houd het werkstuk op zijn plaats met een pincet en neem uw agaat pen om het goud, vanuit het midden naar buiten, aan te wrijven met een lichte druk. Let op dat u uw agaatpen niet te heet laat worden want dan plakt het goud aan uw agaatpen. Dus een tweede agaatpen is geen luxe zodat u tussendoor kunt wisselen. Als het goud op zijn plek zit verwijder dan uw werkstuk, het goud is zwaarder dan het zilver en zakt langzaam in het zilver. Dit gegeven kunt u wel gebruiken om meerdere kleur accenten met het goed aan te brengen.

U kunt ook een messing borstel gebruiken om de folie mee aan te drukken, dit is vooral heel handig als er een diepere structuur is die "gevuld" moet worden.

 

Keum-boo met de oven:
Te verwerken op een reeds zilver afgebakken sieraad. Nadat de goudfolie is opgelegd moet deze ongeveer 2 minuten in de brandoven op 800 °C om te versmelten met het zilver. Wacht tot de oven 800°C aangeeft en haal na 2 minuten het stuk eruit en plaats het op een veilig werkoppervlak houd het werkstuk op zijn plaats met een pincet en neem uw agaat pen om het goud, vanuit het midden naar buiten, aan te wrijven met een lichte druk. Let op dat u uw agaatpen niet te heet laat worden want dan plakt het goud aan uw agaatpen. Hierdoor hecht het goud aan het zilver. Bij grote stukken of als de randen nog los zijn en het stuk is te veel afgekoeld moet u het proces herhalen.

Let op als het stuk te lang in de oven ligt kan de kleur zwakker worden omdat het goud in het zilver zakt omdat dit zwaarder is dan zilver.

 

Bladgoud vs goud folie
Goudfolie is niet hetzelfde als bladgoud, goudfolie is veel dikker en veel hanteerbaarder dan bladgoud.

Goudfolie bestaat uit 24K goud en met een schaar knip je de gewenste hoeveelheid af. Er kan ook een papier pons gebruikt worden, leg het velletje goud dan tussen twee blaadjes papier en stans de vorm uit. Je kan een lijmstift (prit) gebruiken om het goud op zijn plaatst te houden als het de oven ingaat.

3,5 x 5cm x 0.013mm dik (13 micron)

Art Clay Silver
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten