Petromax hf2 brander

  • Beschrijving

Professionele microtorch hf2 navulbaar voor solderen en afbakken van Zilverklei. Volledig TÜV en GS getest.

Deze Soldeerbrander is een handbediende butaan hervulbare micro torch met Piezo elektronische ontsteking en stabiele vlam. De torch kan gebruikt worden voor onder andere het afbakken van uw zilverklei en solderen.

Standaard is de veiligheidspal (1) dicht, trek deze met je duim omlaag om de brander te kunnen ontsteken door de trekker (2) in te drukken. Het aanpassen van de gastoevoer (4) regelt de grootte van de vlam. Door de luchtregelingschakelaar (5) kan de vlam van zuurstof worden voorzien wat resulteert in een hetere vlam (1300°C) welke geschikt is voor soldeerwerk.

De continubedrijfschakelaar (3) kan worden ingeschakeld als de trekker (2) is ingedrukt, hierdoor kan de gasbrander worden gebruikt zonder de trekker ingedrukt te houden. De continue vlam maakt zo een bijzonder eenvoudige bediening mogelijk. Bij het sluiten van de gastoevoer (3) gaat de brander uit en slaat automatisch de veiligheidspal (1) erop.

De tank van de professionele gasbrander hf2 bevat 64 ml inhoud voor aanstekergas en is ongeveer 60 tot 70 minuten te gebruiken, echter is het beter om de brander tussendoor regelmatig af te laten koelen.

De Petromax professionele gasbrander hf2 is volledig TÜV en GS getest.

LET OP: Metalen delen aan bovenzijde worden heet, brander af laten koelen voor het navullen. Houd brandbare materialen weg van uw werkplek. Zet de brander niet in de zon en houd buiten bereik van kinderen.

Vullen:
Zorg dat de brander uit staat en afgekoeld is. Vul de brander altijd volledig met butaangas voor een goede werking. Verwijder de basisstandaard (6) Houd de brander voor het vullen op zijn kop en vul met een pompende beweging, dit laat het lucht uit de brander ontsnappen. Vul de de brander totdat deze vol is (er spuit dan een beetje vloeibaar gas over de onderzijde). Wacht nog 5 minuten voor het in gebruik nemen van de brander.

Gebruik:
DIY gereedschap, professioneel gebruik, precisie werk , verhitten, solderen, krimpen, hobby, tandtechnisch laboratorium en sieraden reparatie.

HxBxD: 13,7 x 10 x 7 cm
Tankinhoud: 64 ml
Brandduur: 60-70 minuten

Brander wordt zonder gas geleverd.

Z-klei
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel