Finishing touches mal, round-domed

  • Beschrijving

Cool Tools Finishing Touches mal ronde bolletjes

Cool Tools Finishing Touches zijn siliconen mallen die speciaal zijn ontworpen om precieze en herhaalbare vormen en versieringen te maken met zilverklei of metaalklei. Deze mal is compleet met een enkele ronde vorm in drie maten - perfect gekalibreerd voor sieraden en sieraden componenten.
Combineer voor mooie ontwerpen.

Maten: 2 mm, 3 mm en 4 mm

PDF Handleiding.

De mal vullen
Breng klei aan op de mal en schraap overtollige klei weg met een kleimes, zodat alle uitsparingen en lage delen volledig zijn gevuld alvorens te schrapen. Bij het gebruik van Finishing Touch Silicone Molds is er geen losmiddel nodig, dit raden we zelfs af.

Drogen
Haal de klei pas uit de vorm als deze helemaal droog is. Laat een nacht drogen, of versnel het proces door te drogen in een huishoud oven op 100°C of in een dehydrator ingesteld op 165 ° F / 74 ° C gedurende 5-7 minuten. Deze mallen zijn hittebestendig tot 300°F/149°C. Wanneer alles volledig droog is, draai de mal ondersteboven en buig de mal om de laatste details voorzichtig te verwijderen.

Aanbrengen / bevestigen
Bevestig de details aan zichzelf of aan andere metalen klei-assemblages met behulp van gedestilleerd water. Bevochtig lichtjes de aan elkaar te voegen delen en druk zachtjes tegen elkaar totdat er een verbinding is gevormd. Gebruik waar nodig pasta om een sterke verbinding te maken, verdun deze eventueel eerst.

Afbakken
Brand volgens het aanbevolen bakschema en de instructies op de verpakking van de fabrikant van de zilver- of metaalklei.

Afwerking na het bakken
Kleine elementen kunnen kwetsbaar zijn, afhankelijk van ontwerp of constructie. Gevoelige ontwerpen moeten licht worden geborsteld met een messing of staalborstel en vervolgens met de hand gepolijst met een polijstpad, papier of doek. Het kan in de polijst trommel.


Cool Tools
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel