Verguldings goud, 24K bladgoud 8x8.5cm, 5 st.

  • Beschrijving

24K Bladgoud voor vergulden, 8cm breed en 8,5 cm lang

Verguldings goud is flinterdun echt goud, ook wel bladgoud genoemd. Het goud is zo dun dat je het niet met je handen kunt vastpakken. Echter is er een techniek om het goud op uw sieraad te bevestigen.

Het goud kan worden aangebracht op diepere delen van je sieraad zodat het beschermt is tegen slijt of met een laagje uv resin als bescherming. Het is namelijk niet duurzaam te bevestigen zoals we dat wel kunnen met de goudpasta of keum boo techniek.

LET OP: Niet geschikt voor keum boo.

Het goud plakt meteen overal aan vast omdat het statistisch is. Het blaast ook snel weg, dus zorg ervoor dat er geen ventilatoren aan staan of een föhn gericht op uw werkvlak.

  • Breng een dunne laag aan van de sticky ink van pergomano en laat deze drogen. Teveel ink ga je zien onder het goud. 
  • Gebruik een penseel met echt haar voor het aanbrengen van het goud. Door voorzichtig tegen de rand van het goud aan te wrijven kunt u een deeltje opnemen en deze aanbrengen op de sticky ink.
  • Bedek op deze manier het hele oppervlak.
  • Dep met de haren van het penseel voorzichtig het goud naar beneden zodat er een goede hechting ontstaat. Herhaal dit voor het bruneren van het goud. 
  • U kunt het goud niet polijsten daar is de laag te dun voor.
  • Breng een dunne of dikke laag uv hars aan voor een goede bescherming van het goudlaagje.

Voor een heel ander effect is het bladgoud is ook te mengen in de resin. gebruik een tandenstoker voor het oprapen en het mengen. Hierdoor krijgt u kleine vlokjes goud in de resin die bijven "drijven" op hu plek. Ze zijn namelijk licht genoeg hiervoor.

Bladgoud kan ook aangebracht worden op hout en op polymeerklei. U kunt hiervoor het beste informatie over zoeken op internet.


 

Z-klei
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel