Koper patina

  • Beschrijving

Patina voor koper. Op de foto's een Brons met Koper inleg.

Omdat de Baldwin patina niet meer ingevoerd mag worden zijn we op zoek gegaan naar een vervangend product, en hebben deze gevonden. Deze koper patina geeft koper een donkere kleur bruin net als de Baldwin patina. waardoor deze prima geschikt is om contrast aan te brengen op oa. een Mokume-Gane, Shibuichi of Shakudo werkstuk. En het heeft geen effect op je zilver.

Op de voorbeeld foto is een werkstuk te zien gemaakt van brons met koperen inleg. De Brons kleurt nagenoeg niet, de koper wordt donkerder.

Deze patina is ontwikkeld voor deze metaalcombinatie. Voor de beste resultaten, reinig het oppervlak goed met zeep om olieachtige onzuiverheden te verwijderen. Bereid het oppervlak voor door het met een fijne puimsteen te bewerken. Verwarm het metaal onder stromend heet water en schud het overtollige vocht af. Wrijf zachtjes een klein deel van de oplossing over het hele oppervlak en spoel af. Laat de patina niet doordringen. Wissel af met spoelen totdat de kleur is bereikt. Het koper moet donkerbruin worden zonder het zilver aan te tasten.

PATINA OPLOSSING

(gevaar veroorzaakt component: ammonia)

Veroorzaakt huidirritatie Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Bij afnemend effect vindt de reactivering plaats door toevoeging van ammoniak.

Na gebruik de handen grondig wassen. Voorkom lozing in het milieu. Draag beschermende handschoenen / beschermende kleding / oogbescherming. Bij huidirritatie: een arts raadplegen.

Download Veiligheidsblad.

 

Aanbrengen van koper patina

Deze koper patina hebben wij voor u uitgetest op een bronzen hanger met koper inleg. Het brons kleurt nagenoeg niet terwijl het koper en bruine kleur krijgt.

Z-klei
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel