Dunne Fotopolymeerplaat A4, Metalen backing 0.73mm

  • Beschrijving

Fotopolymeer plaat 0,73mm 21x29,5cm voor het maken van stempels

Deze dunnere fotopolymeerplaat moet worden belicht met UV lamp of zonlicht en is zeer geschikt voor het maken van stempels met oa. lijn tekeningen en vingerafdrukken.

Door op de plaat een transparant met een goede zwarte afbeelding te plaatsen krijg je door belichting een plaat waar de onbelichte (zwart) lijnen met water worden uitgewassen en de belichte delen zijn dan hard geworden. Hierdoor kun je vingerafdrukken, eigen ontwerpen gebruiken om een stempel te maken. Deze plaat is per stuk ingepakt in zwart plastic om ongewenste belichting te voorkomen. Neem een kijkje in de handleiding voor hoe het in zijn werk gaat.

Handleiding

De plaat bestaat uit een metalen achterkant met daarop een laag van 0.73mm fotopolymeer en een beschermfolie.

Verwijder de folie en plaats uw zwart/transparante afbeelding. Klem deze tussen twee glas of acryl platen in en leg hem onder een uv lamp om te belichten. (test de tijd eerst vooraf met een test stukje zoals in de handleiding)

Uitwassen met lauw water (max 25°C) is zeer gemakkelijk, doe de belichte plaat in een bakje met handwarm water en laat het een paar minuten liggen, u ziet de onbelichte polymeer lichter worden. Gebruik een zachte tandenborstel om de polymeer uit te wassen. Daarnaast lost de fotopolymeer ook op in alcohol.

 

 Veiligheidsblad MDSD

Z-klei
A4
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel