Art Clay Mal voor zetkast zirconia

  • Beschrijving

Mal voor zetkastjes voor het achteraf zetten van zirconias en natuurstenen.

Creëer uw eigen zetkast van zilverklei regular 650 voor ronde stenen met deze handige siliconen mal.

Deze mal is speciaal ontworpen en gecreëerd door de experts van Aida in Japan.
U kunt met deze mal ronde of vierkante zetkasten maken maken voor ronde zirconia's of natuurstenen met een diameter van 3, 4, 5 en 8 mm.

Gebruik:
Vul de vorm door de zilverklei met een metalen spatel in de vorm te duwen en laat de zilverklei vervolgens in de vorm drogen. Omdat de mal doorzichtig is kunt u goed zien of de mal volledig is gevuld en geen luchtbellen onder de klei zitten.Pas als de klei helemaal droog is kunt de de zilverklei voozichtig uit de mal drukken.

Drogen kan 24 uur aan de lucht of plaats de mal lang genoeg in een huishoud oven op 100°C. Het drogen duurt langer omdat de vorm alleen aan de bovenzijde vocht kwijt kan.

*Als de klei uit de mal is raden we aan nog 10 minuten verder te laten drogen in een huishoud oven of warmte plaat.

 

Afwerken:
Als de klei helemaal droog is plaats dan de steen in de vorm en vijl de bovenzijde af tot net boven de platte spiegel van de steen. Let er wel op dat u de steen niet beschadigd. Verwijder de steen en bewerk de vorm om de pootjes van de zetting te vormen.
Het beste kunt u dit aftekenen en met een ronde dunne of platte vijl voorzichtig omlaag uitvijlen. U kunt verschillende vormen maken, zolang u niet onder de basis plaat komt. U kunt ook de buitenkant afronden.

 

LET OP: Vijl niet aan de binnenkant van de vorm en dat er geen pasta of klei aan de binnenkant komt, anders past de steen niet na het afbakken van het zilver.

Pas na het afbakken van het zilver wordt de steen geplaatst duw nu voorzichtig de pootjes over de steen. Duw eerst de tegenover elkaarstaande pootjes na elkaar toe zodat de steen netjes recht in de zetting komt te zitten. Gebruik hiervoor de achterkant van uw pincet.

Art Clay Silver
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel