Ringstopper EU maat 15 t/m 25,5

  • Beschrijving

Ringstoppers voor de perfecte ringmaat na het afbakken.

Handleiding PDF

De ringstopper is eenmalig te gebruiken. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het krimpen van de zilverklei. De afbak temperatuur, de afbaktijd, de dikte van de klei, de breedte van de klei, breed van boven smal van onder, met of zonder ringentop. Alles heeft invloed op de uitkomst. Dit geld natuurlijk ook bij metaalklei.
Als u een metalen mandrel heeft dan kunt u de ring groter kloppen als deze  niet past of als hij ovaal is kun je hem hiermee rond maken. Is uw ring te groot dan kunt u proberen hem nogmaals af te bakken op een hogere temperatuur voor ongeveer 2 uur of pasta gebruiken om de ring kleiner te maken. 

Als u veel energie heeft gestoken in het maken van een mooie ring en de ring past niet dan kost dit aanzienlijk meer werk of materiaal om de ring passend te krijgen. Als u een ringstopper gebruikt kunt u een aantal factoren afstrepen die invloed uitoefenen op de krimp en houd u een mooie ronde ring over die meteen de juiste maat heeft.

Tip: Zaag de stopper door de midden en u heeft er 2 voor dezelfde prijs.

Bereken de juiste maat.
De ringstoppers zijn een handig hulpmiddel om de krimp op te vangen van de zilverklei (maar maak uw ring wel groter dan de stopper, om scheuren te voorkomen). Ze zijn hittebestendig en na gebruik heel gemakkelijk te verwijderen. Uw ring is de perfecte maat en perfect rond.

  • Maak uw ring op de manier waarop u gewend bent. Met de reguliere 650 zilverklei doet u er +4 tot 5 (Japanse) ringen erbij of +2 tot 3 (Europese) ringen erbij dan de benodigde ringmaat. Teken tussen de 2 ringmaten af om een halve maat af te tekenen.
  • Met de Art Clay Silver professional 950 doet u er +7 tot 8 (Japanse) ringen toevoegen of +5 tot 5,5 (Europese) ringen toevoegen. U telt dus de ringen en niet de maten van uw ringenbos.

De ringstoppers zijn verkrijgbaar in de Europese hele en halve mm maten 15 t/m 25,5 mm (binnen doorsnede van de ring). Een ring met een doorsnede van 15mm heeft een ringstopper nodig van 15mm.

Als u de Japanse ringenbos gebruikt om uw ring te maken kies dan een ringstopper die het dichtste bij de doorsnee van deze maat komt., .

De ringstopper plaatst u in de ring en deze gaat mee in de oven, na het bakken moet u de ring volledig laten afkoelen op een hitte bestendig oppervlak.

Let op: Als u de ringstopper in water gooit als deze nog heet is kan er een thermische schok ontstaan!

De ringstopper lost op in water en kan zo veilig verwijderd worden. Spoel het materiaal niet weg door uw gootsteen daar deze zal bezinken en verstoppingen kan veroorzaken. U kunt het beter laten bezinken, afgieten en dan laten indrogen om het vervolgens weg te kunnen gooien.

Let op: Adem eventuele stof niet in omdat deze deeltjes silicium bevatten.

 

Z-klei
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
Gerelateerde Producten