Houtklei / Wood Clay ACS

Art Clay Silver
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Houtklei voor het maken van oa holle vormen met spuitklei.

Van Wood Clay / houtklei kunt u diverse vormen kneden die u als ondergrond of kern gebruikt bij metaalklei, pasta of spuit. Bij verhitting zal de Wood Clay geheel verbranden en blijft alleen uw creatie over. Wood Clay maakt het dus ook mogelijk om sieraden te maken met een holle binnenzijde.

De houtklei is een milieuvriendelijk product gemaakt van recycled houtafval uit de potlood productie. De deeltjes zijn veel kleiner en het voelt zachter dan de kurkklei (niet meer leverbaar). De verpakking is groter en de prijs is lager dan de kurk klei.

Volledig gedroogd in circa 3 dagen op kamertemperatuur. De droogtijd kan versneld worden door het te drogen in een warme oven van ongeveer 100°C zonder dat het vervormt. De droogtijd is afhankelijk van de maat. Dat houd in dat er eventueel direct op de woodclay gewerkt kan worden en dan gedroogd kan worden.

Nog een voordeel van de Wood Clay is dat na drogen de vorm kan worden bijgewerkt met een vijl of schuurpapier. Hierdoor kan eventuele misvorming door drogen worden bijgewerkt.

Brand instructies:

Bij het bakken van een open sieraad is het mogelijk het sieraad in de heten oven te plaatsen.
In de oven: 30 minuten op 350°C daarna 30 minuten tot max 2 uur op 820°C
Op gasfornuis of torch: Minimaal 15 tot 30 minuten (hele grote stukken kunnen beter in een oven gebakken worden. Doch in ieder geval net zo lang tot de hout basis is verbrand.