Art Clay Silver 950 Professional 25g

  • Beschrijving

Dit is de zilverklei 950 professional 25 gram Art Clay Silver. Deze klei is een mix van fijnzilver en koper. Deze klei kan alleen in een speciale oven worden afgebakken.

De Zilverklei 950 professional van Art Clay Silver is gemaakt met 90% puur zilver en voor 10% uit koper, bindmiddel en water. Na het bakken is er een zuiverheid van 95,0% zilver en kan gekeurd worden als 925. Deze nieuwe variant is 60% sterker dan de gewone zilverklei van fijnzilver* en zal minder snel beschadigen bij het dragen.

Let op: De gebakken stukken breken gemakkelijk als u met de hand gaat buigen, gebruik een hamer en een metalen mandrel voor het buigen tot een ring. Voor maximale sterkte kunt u beter 4 uur afbakken op 870°C.

De klei droogt aan de lucht, daar moet u rekening mee houden tijdens het werken. Zorg ervoor dat uw restjes klei niet uitdrogen tijdens het werken met de klei.

 

Vormfase
De klei kan prima verwerkt worden met de vormgereedschappen en materialen die u voor de reguliere klei ook gebruikt. Als de klei iets plakkeriger is dan de reguliere zilverklei van de 650 serie. Pas uw werkwijze hierop aan, gebruik wat olijfolie of siliconenspray op uw handen en gereedschap. Is de klei wat droger voeg dan een druppel gedestilleerd water toe en kneed het door in wat folie.

 

Droogfase
De klei verschilt iets van kleur na het drogen met de traditionele zilverklei. De droogtijd is ook iets langer dan de reguliere versie, gebruik een spiegeltje om de klei te controleren. (leg uw warme werkstuk op een spiegel, slaat er damp neer op de spiegel dan is het niet droog)

De klei voelt na het drogen enigszins leerachtig aan, u kunt de klei aan elkaar bevestigen of repareren door pasta te maken van een restje van de zilverklei. U kunt met een scherp voorwerp de droge klei graveren en bewerken. De krimp is circa 11-13%. Vooral met ringen moet hier rekening mee gehouden worden, een ring zal ongeveer 7 tot 8 Japanse maten krimpen. Schuren en vijlen is makkelijker in de droge fase omdat de klei duidelijk harder is na het afbakken.

 

Afbakfase
De Zilverklei 950 is open af te bakken in de oven (in twee fases), er is geen actieve kool voor nodig. Voor ondersteuning kan er vezeldoek of vezelpapier gebruikt worden. Ook de granulaat kan gebruikt worden om kwetsbare sieraden te ondersteunen. Leg uw werkstuk in een koude oven en stook op naar 500°C – 30 minuten vasthouden voor het uitbakken van het bindmiddel, daarna kunt u direct doorstoken naar 850°C. - nogmaals 60 minuten vasthouden en vervolgens de oven uitzetten en in de oven laten afkoelen naar kamertemperatuur. Dit afkoelen is belangrijk voor het hardingsproces van het zilver. Maximale sterkte wordt bereikt door het sieraad 4 uur op 870°C te bakken.

 

Afwerkfase
De kleur na het bakken is licht metaalgrijs. Gebruik een polijstborstel om deze laag te verwijderen. Het polijsten kost wel wat meer moeite in vergelijking met de reguliere klei. Gebruik de polijst sponsjes voor verdere afwerking. Of voor meer gemak is het gebruik van de habras schuurschijfjes geen overbodige luxe. Met polijstpasta kunt u de zilverklei tot hoogglans afwerken. De Art Clay Silver 950 Professional heeft een mooi diepe zilverkleur in vergelijking met het heldere fijne zilver van de 650 serie.

De Art Clay Silver 950 Professional is verkrijgbaar in verpakkingen van 25 en 50gram.

Gebakken Art Clay Silver 950 heeft een hogere oppervlakte- en buigsterkte in vergelijking met de reguliere Art Clay Silver klei, deze is ongeveer 60% sterker*.

Vanwege de hardheid is het geschikt voor meer ontwerp mogelijkheden en de duurzaamheid maak het bijzonder geschikt voor werken die dunner, smaller of open zijn (zoals bij een ring of manchetknoop). Doordat het zilver beter bestand is tegen krassen is het een geschikt product voor professionele kunstenaars die hun werk cadeau geven of verkopen. Door het zilver te hameren wordt het zilver nog harder en is het zeer zeker ook geschikt om open ringen mee te maken. Houd voor een open ring een minimale dikte van 3mm aan en gebruik een rubber hamer en een metalen mandrel om de ring te vormen in de juiste maat.

* Resultaten kunnen variëren afhankelijk van afbak- en meet omstandigheden.

Lees onze Zilverklei vraagbaak voor meer uitleg over zilverklei.

Art Clay Silver
4582267837224
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel