rc-500px-joy_

RingCore ™.

Een ringcore is een kant en klare ringkern van zilver, koper of brons. Deze kan bekleed worden met zilver, koper of brons om een goed passende ring te creëren.

 

1 RingCore ™ ringen zijn gemaakt met textuur of gladde buitenkant. Desgewenst kan een glad oppervlak worden gevijld of geschuurd om een ruw oppervlak te maken. Op die manier houdt de klei zich vast tijdens het opbouwen op de ring; de "ruwte" geeft de metaal meer grip om aan te hechten.

2 Breng met een klein penseel een dun laagje slip aan op de buitenkant van de ring.

3 Breng een dun laagje non-stick balsem of olie aan op uw handen en rol de klei tot de gewenste dikte (1mm dik is een prima dikte). Breng textuur aan op de klei zoals gewenst.

4 Snijd de klei op de breedte van de ringband en wikkel de klei rond de band, laat de klei overlappen aan de uiteinden zodat de klei op elkaar ligt (nog geen water of pasta gebruiken) en snijd door beide laagjes heen. Haal de afgesneden delen weg. Gebruik Pasta en een spatel om de naad samen te voegen en glad af te werken.

5 Laat de klei te drogen en schuur de ring om de randen of naden mooi af te werken.

6 nu komt het leuke gedeelte, het verfraaien van de ring met een mooie top! Selecteer een textuur of stempel die u wilt gebruiken om het decoratieve element voor uw ring te creëren.

7 Indien gewenst, kunt u oven veilige stenen plaatsen in de zachte klei of zetkastjes/bakjes (wel opruwen) bevestigen in het geheel - vrijwel alles gaat.

8 Laat het ontwerp drogen. Schuur en verfijn als dat nodig is. Als er stenen zitten in uw ontwerp, gebruik dan een wattenstaafje en alcohol om ze te reinigen van stof of oliën op de steen. Een steen kan ook schoongemaakt worden met een houten tandenstoker.

9 Voeg een dikke klodder pasta toe op de ring waar de naad gesloten werd. Plaats het decoratief element op de pasta. Verdeel de overtollige pasta over beide delen of verwijder het teveel. Laat de pasta goed drogen.

10 Bak de ring volgens de handleiding van de fabrikant. Als er stenen in de klei zijn geplaatst, dan is het beter de ring in een koude oven op te laten starten. Zodra het bakken voltooid is, kan de oven op natuurlijke wijze afkoelen tot kamertemperatuur.

11 Werk de ring af en/of oxideer de ring zoals gewenst. Uw creatie is nu klaar om te dragen, klaar om te verkopen, klaar om te verblinden!

Met dank aan Joy Funnell voor het schrijven van de handleiding en de foto’s ©
Deze handleiding vertaald door Joyce van Roosmalen mag op geen enkele wijze geheel of gedeeltelijk vermenigvuldigd of gedupliceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Download hier de handleiding voor een spinnerring en de algemene handleiding