Tube Chaton Rond 3mm (925) 5st ACS

Art Clay Silver
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Buis zetting voor briljant geslepen steen.

Deze sterling zilveren buiszetting is voorgeslepen voor de perfecte pasvorm van een 3mm steen (briljant geslepen). Omdat de steen achteraf gezet wordt zijn deze chatons zeer geschikt voor hitte gevoelige stenen.

De rand aan de binnenkant loopt schuin af waardoor deze de steen ondersteund.

De tube zetting kan op meerdere manieren worden gezet:

1.Direct in de zachte zilverklei, laat de rand 1 mm uitsteken boven de klei, zorg ervoor dat na het drogen u de klei aan de binnenkant met een 2,5mm boor verwijderd zet u het kastje eventueel vast met wat extra pasta. Maak de rand aan binnen en buitenkant goed schoon. Afbakken max 750°C.

2.Na het drogen zetten in de gedroogde zilverklei, dmv van een 3,5mm boor maakt u een gat op de plek waar de zetting moet komen. Gebruik pasta om de zetting vast te zetten. Na drogen van de pasta de rand goed schoonmaken aan binnen en buitenkant. Afbakken max 750°C.

3.De zetting kan ook direct op zilver worden gesoldeerd. Zorg dat de te solderen delen perfect op elkaar aansluiten en vetvrij zijn. Soldeer de zetting op het zilver.

Omdat de zetting van sterling zilver is zal deze donker tot zwart oxideren, door ons veilig zuurbad te gebruiken kunt u dit laagje gemakkelijk verwijderen.

Het zetten van de steen heeft wat aandacht nodig, druk je te hard dan zal de steen schuin komen te zitten.

We gaan de steen kruislings zetten. Dus telkens de tegenoverliggende kant (zie foto).

•Plaats de steen recht in de zetting en houd hem met je vinger op zijn plaats terwijl je lichtjes tegen de rand drukt (met de achterkant van je pincet of met een zetstaal).

•Als je de ene kant hebt gedaan ga je naar de tegenoverliggende kant. Als je de rand op 8 plaatsen vast hebt gezet kunt je de rest van de rand afmaken tot de zetting mooi rondom vast zit. (zie foto)

•Gebruik een agaatpen of bruneerstaal om de rand mooi te laten glanzen.

Binnenmaat : 3mm >2.5mm

Buitenmaat: 3.5

Hoogte: 2.2mm