Lortone polijstmachine model 45C

  • Beschrijving

Polijstmachine. 45C.

Deze Lortone Trommelmachine 45C is het grote broertje van de 3A, een ideale machine voor het hoogglans polijsten van  zilverklei en metaalklei. De motor is geluidsarm en met zijn 70W zorgt deze voor een zuinig verloop van het polijstproces. Deze machine met de inhoud van 1,5 liter is perfect in workshops en op de werktafel bij grote hoeveelheden polijstwerk.

Lortone maakt kwaliteits trommelmachines in een prijsgunstige klasse. De trommelmachine, tumbler of ook wel Giebelton genoemd, wordt veel gebruikt bij het polijsten van edelmetaal in combinatie met RVS kogeltjes.

Vul de trommel met 1 kg polijstkogels en leg uw sieraden op de kogels, vul de trommel zodat er ongeveer 2-3 cm water boven de kogeltjes staat. Voeg nu polijstzeep of wat afwasmiddel toe, er mag een scheutje ammonia toegevoegd worden voor het extra ontvetten van sieraden.

Bij regelmatig gebruik kunt u de kogels spoelen en onder water bewaren. Bij af en toe gebruik raden we aan om de kogels af te spoelen en te laten drogen op een vaatdoek. 

Als de kogels donker verkleuren is het belangrijk de kogels eerst te reinigen voordat u verder edelmetaal polijst.

Let op: Polijstkogels en zeep apart verkrijgbaar.

Afmetingen: 265x165x220mm
Gewicht: 3,2 kilo
Trommel uitwendig: 167x123mm (diaxh)
Trommel inwendig: 145x88mm (diaxh)
Gewicht trommel: 0,87 kilo
Inhoud trommel: 1,5 liter
Motor: 220/230V, 70W

Zirconia's, lab gecreerde stenen, (UV) hars, keramiek en glas kunnen veilig mee getrommeld worden, voor sommige edelstenen is het raadzaam dit niet te doen. Dit heeft te maken met de hardheid van een steen. Polijstkogels kunnen ook klem komen zitten in kleine openingen zoals bij kralen van spuitklei ed. , als het mogelijk is kunt u een pijpenragger of touw gebruiken om een gat tijdelijk af te sluiten zodat de kogeltjes van dezelfde diameter het gat niet kunnen afsluiten. Mocht het toch gebeuren leg dan het sieraad een tijdje in de vriezer zodat het metaal kan krimpen en dan kunt u de kogeltjes waarschijnlijk wel verwijderen.

Z-klei
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel